Massagepraktijk DreamBody


~ Even tijd om jezelf & je lichaam op #1 te zetten! ~

REST YOUR BODY
RELAX YOUR MIND
RECHARGE YOUR SOUL💗

Ik zie veel stress om me heen. 24 uur per dag ‘’aan staan’’ is het nieuwe normaal geworden. Er rust een hoge druk op ieder zijn schouders. Prestatie druk, de ballen hoog willen houden, moeilijk nee kunnen zeggen en het voor iedereen goed willen doen. Maar helaas kan dit alles niet tegelijkertijd.

Juist nu! In deze maatschappij is het ontzettend belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken. Om de signalen van je lichaam te leren herkennen, zodat je niet over je grenzen heen gaat.
Herken jij jezelf hierin? Wil jij van je lichamelijke klachten af?

Bekijk ons aanbod of stuur een berichtje wat wij voor je kunnen betekenen.

Hieronder vind je alvast meer informatie over de verschillende massages & behandelingen en de extra voordelen ervan!

Als je twijfelt welke massage het beste bij jou zou kunnen passen, kunnen we dat altijd overleggen tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de behandeling.

MOGELIJKHEDEN EN TARIEVEN MASSAGES & BEHANDELINGEN:

 

 • Sportmassage; Verlichtende werking aan pijnlijke plekken, zoals nek, schouder, rug, onderrug, benen etc.
  Vermindering van spierknopen, waardoor de voorbloeding van je lichaam verbeterd en je direct na behandeling 1 al verschil merkt in je klachten!
  Je ervaart soepelere spieren, minder pijn in nek, schouders en benen. Goed als je een blessure hebt of juist ter preventie van blessures. Ook kun je je spieren beter aanspannen tijdens je trainingen, wat zorgt voor snellere resultaten. Je spieren worden meer zichtbaar!!

  Behandelbaar gebied:
 • Nek & Schouders & Bovenrug 
  € 39,95 per behandeling

 • Full Body Massage
  Nek & Schouders & Rug & Onderrug & Armen & Benen 
  € 60,- per behandeling

 • Migrainemassage; vermindering van hoofdpijn, migraine en minder last van vastzittende schouders
  Behandeling van nek, schouders en hoofd
  €49,95 per behandeling

 • Cupping massage; directe vermindering van cellulitis, vet- en vochtophopingen. Maakt je huid strakker en gladder. Na 2 behandelingen al zichtbaar verschil!
  Behandelbaar gebied:
 • Benen (voorkant of achterkant & billen)
 • Onderrug
 • Bovenrug
 • Billen
 • Buik
 • Armen
  €39,95 per behandeling per gebied

 • Bindweefselmassage; Bindweefsel bevindt zich tussen de huid en de spieren. Een diepere behandeling voor de vermindering van hardnekkige vetophopingen. De bloedtoevoer wordt verbeterd. Je huid ziet er beter en strakker uit, doordat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt en je verliest centimeters! Je wordt smaller en strakker. Zeker 1-4 centimeter per gebied. 
  €49,95 per behandeling per gebied, één gebied per keer (bijv. buik of benen of armen)

 • Combinatie cupping + bindweefsel behandeling geeft een nog beter en langdurig resultaat! 
  €58,50 per behandeling per gebied, één gebied per keer

 • Hielspoorbehandeling €49,95
 • Zwangerschapsmassage €49,95
 • Herniabehandeling €49,95

 • !!NIEUW per 01-01-2024 Madero Therapie; Deze massage therapie verwijdert zowel de oppervlakkige als de dieperliggende cellulitis en geeft je lichaam weer een betere vorm. Madero Therapie is geschikt voor het hele lichaam. Het wordt gebruikt op de buik om vet los te maken, de huid strakker te maken en het lymfatisch systeem te activeren. We werken met warme olie bij deze massage.
     €49,95 per behandeling per gebied, één gebied per keer (bij. buik of benen of armen)
   
   

Geef hieronder je massage of behandeling keuze door en wij nemen binnen 24 uur contact met je op om jouw massage/behandeling in te plannen!  

 

Wist je dat een massage heel gezond en goed voor je is?!

Stress en overbelasting kunnen zorgen voor fysieke klachten. Onze massages zorgen ervoor dat je lichaam en geest weer in evenwicht komen en dat spanning vermindert. Door mijn massages krijgt bovendien ook jouw immuunsysteem een BOOST, worden jouw spieren weer soepel en kunnen jij en je spieren beter ontspannen. Ook worden afvalstoffen, zoals vet en vocht afgevoerd wat helpt om af te vallen, door het verbeteren van je stofwisseling.
Je energieën gaan beter stromen en je voelt je lekkerder in je vel.

Daarnaast wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze stofjes zorgen voor vermindering van stress en verhogen jouw geluksgevoel. Goed voor lichaam en geest dus!

Tijdens mijn behandelingen combineer ik graag mijn verschillende vaardigheden en hoop ik dat jij je fysiek en mentaal snel beter zult voelen.

 

Hieronder leg ik je graag uit over mijn massages en wat ze voor je kunnen betekenen.

Uiterlijk
In de huidige tijd besteden we veel tijd aan ons uiterlijk. Je doet er alles aan om ons zelf goed te verzorgen, kleding, haren, make-up, nagels, sporten. Maar hoe staat het met de verzorging van de binnenkant van jouw lichaam?

Innerlijk
Steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om ook de binnenkant van je lichaam goed te verzorgen. Dat is namelijk veel lastiger.
Daar kunnen mijn verschillende soorten massages op verschillende gebieden bij helpen.

Vaak krijg ik de vraag: Hoe ontstaan al die spierknopen en oneffenheden?
Indien er een onbalans ontstaat in het lichaam, door overbelasting kunnen er een aantal reacties ontstaan, zoals spierpijn, vermoeidheid, een minder goede doorbloeding, stijfheid, vocht- en vetophopingen, verhoogde spanning, etc. Een sportmassage kan deze reacties verminderen of zelfs wegnemen.

 

Overbelasting oorzaken

Er zijn een aantal oorzaken toe te wijzen aan de overbelasting van de spieren:

 • Eenzijdige belasting, altijd dezelfde routine per dag
 • Blessures
 • Statische belasting, lang staan, lang zitten
 • Slechte techniek tijdens het sporten
 • Verkeerde uitvoering van de oefeningen
 • Slechte of geen warming up voordat je gaat sporten
 • Koude temperaturen
 • Chronische belasting, zoals beroepen kapper, schoonheidsspecialist, nagelstylist, werken in de zorg etc.
 • Vermoeidheid door stress, burn-out
 • Te veel en intensieve training
 • Verkeerde kleding en schoenen
 • Slechte voeding
 • Slechte slaaphouding en werkhouding

Wat zijn de voordelen van de BodyDream massages?

Je gaat zorgen voor een betere doorbloeding van je lichaam, daar ervaar je vele voordelen van, zoals minder spierpijn, minder vermoeidheid/stijfheid in je spieren, minder vocht- en vetophopingen, strakkere huid, etc.

Door de betere doorbloeding van je spieren, worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert.
De voedingsstoffen worden beter richting je spieren getransporteerd en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren. Je spieren herstellen sneller en beter. 

Nog meer voordelen van BodyDream massages:

1. Je immuunsysteem wordt hoger

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan waarin is aangetoond dat mensen, die zich regelmatig laten masseren, een beter immuunsysteem krijgen. Anders gezegd: Als je jezelf regelmatig laat masseren door een sportmasseur, neemt het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest toe. Hierdoor ben je dus beter in stand tegen ziektes, griepjes en infecties. Ideaal!!

2. Het verbetert de mentale gezondheid door ontspanning

Naast het fysieke herstel, helpt sportmassage ook je mentale gezondheid te verbeteren. Een massage helpt je namelijk om geestelijk te ontspannen. (ook al kan een massage soms pijnlijk zijn) Tijdens een massage gaat je aandacht uit naar je lichaam en het gevoel dat de sportmassage je geeft. 

Bij een sportmassage wordt wel meer druk uitgeoefend dan bij een ontspanningsmassage. Het is dus iets minder relaxed, maar ook een zeer goede manier als je toch even wilt ontspannen en je lichaam wilt laten herstellen. Een win-win situatie. 

3. Bij een sportmassage komen geluksstofjes vrij en je slaap verbetert

Bij een sportmassage komen geluksstofjes vrij. Dit komt doordat de masseur een bepaalde druk uitoefent op je lichaam en spieren. Deze stofjes, die vrijkomen, geven bepaalde gezondheidsvoordelen. Zo komt er een stofje serotonine vrij, dat ervoor zorgt dat u relaxed en ontspannen raakt. Hierbij kan een sportmassage er dus voor zorgen dat je beter en dieper slaapt. Daarnaast komen er ook twee stofjes vrij die uw gevoel van geluk verhogen. Dit zijn de stofjes endorfine en oxytocine. Een sportmassage geeft u dus ook een natuurlijke glow.

4. Massage verbetert je lichaamsbewustwording en brengt je in balans

Massage verbetert op verschillende manieren je lichaamsbewustwording. Aan de ene kant zorgt aanraking tijdens massage ervoor dat je je lichaam ‘voelt’ en merkt waar en of je lichaam ontspannen of gespannen is. Dit kun je gebruiken tijdens je trainingen en bewustwording van herstel en de invloed van trainingen op je lichaam. Daarnaast wordt ook je propriocepsis verbeterd; propriocepsis is het gevoel voor lichaamspositie en -beweging. Als je je ogen sluit dan weet je toch precies waar alle lichaamsdelen zitten en kun je je linkerhand bijvoorbeeld in exact dezelfde positie zetten als de rechter. Dit lichaamsgevoel wordt geregeld door zenuwen in bindweefsel zoals spieren, pezen, gewrichtsbanden en botten. Door massage worden de zenuwvezels geprikkeld en krijgen je hersenen dit signaal door.

Is een sportmassage alleen voor sporters?

Nee! Hoewel de naam wellicht misleidend is, is een sportmassage geschikt voor iedereen en levert ook alle voordelen op als je geen sporter bent.

Van een gewone massage, ofwel ontspanningsmassage, heb je vast al vaker gehoord. Een sportmassage daarentegen is voor veel mensen wat minder bekend. Een sportmassage is minder gericht op ontspanning en is daarentegen een zeer krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen.

Dit gebeurt door middel van een massagetechniek die vele malen dieper gaat dan een reguliere massage. Hierbij worden zowel de spieren losgemaakt als de doorbloeding gestimuleerd.

Vele positieve effecten van een sportmassage!

De effecten van een sportmassage zijn:

 • Een verbeterde doorbloeding.
 • Een verbeterde toe- en afvoer van de verschillende weefselvloeistoffen, zowel intracellulaire vloeistof als extracellulaire vloeistof, vloeistof van de bloed en lymfevaten.
 • Een verhoging van de permeabiliteit (doorlaatbaarheid) van de vaatwand.
 • Een verbeterde stofwisseling (mede door de verbeterde doorbloeding).
 • Een verbeterde spierfunctie (door de verbeterde spierdoorbloeding en door beïnvloeding van de spiertonus).
 • Een algemene invloed op het welbevinden (krachtgevoel, vermoeidheid, verdieping van de ademhaling, slaapbevordering, stemming en psyche).
 • Psychisch effect
 • Echt een must als je goed voor je lichaam wilt zorgen!

Het verschil tussen een fysiotherapeut en een sportmasseur

Er is nog weleens onduidelijkheid over de taken van een sportmasseur in relatie tot een fysiotherapeut. Een sportmasseur gaat verder dan een fysiotherapeut. Een sportmasseur behandeld meerdere gebieden, meer intensiteit, dieper in de spieren en zorgt voor preventie van blessures en overbelasting (herstelbevordering). De behandeling heeft meer bijkomende voordelen, zoals hierboven besproken. 


Wat kun je verwachten van je behandeling bij BodyDream?

Een sportmassage is een stevige massage, waarbij zogenaamde knopen uit je spieren worden gemasseerd en het bindweefsel wordt losgemaakt. Om dit te bereiken moet er diep in de spieren gemasseerd worden. Dit voelt niet altijd even prettig aan. Anders dan bij een ontspanningsmassage moet je bij een sportmassage soms even door de zure appel heen bijten. Na een sportmassage zit je vaak al direct een stuk soepeler in je vel!!
Je lichaam geeft met pijn aan dat er iets niet goed zit in bijvoorbeeld je onderrug of tussen je schouderbladen. Dit probleem wordt vervolgens door ons verholpen.

Wij zullen overigens altijd in de gaten houden bij al onze massages of de massage niet te intens wordt voor je. Voor de massage bespreken we waar je behoefte aan hebt en wat je met de massage wilt bereiken. Hierdoor kunnen we de juiste focus van de massage bepalen, zoals het losmaken van je nek, rug, schouders of benen.
Wij geven je persoonlijk advies mee naar huis waar je zelf mee aan de slag kunt om optimaal resultaat van je behandeling te krijgen.

Uniek: Ook noteren wij altijd wat we behandeld hebben, zodat we elke behandeling verder kunnen gaan waar we gebleven waren voor een sneller resultaat.

 

Wat zijn de voordelen van een sportmassage?

• Wij zorgen voor een betere doorbloeding  en zorgen voor meer afvoer van afvalstoffen zoals lactaat (de bekende verzuring) en meer aanvoer van zuurstof en bouwstoffen. Doordat er bijvoorbeeld meer aminozuren naar je beschadigde spieren worden vervoerd, zullen de spieren sneller herstellen.
• Ook worden er blokkades in de spieren afgebroken. Daarnaast helpt het ook tegen diverse ontstekingsfactoren, veroorzaakt door training, slechte houding, spanningen, stress etc.
• Onze behandeling helpt je psychisch en lichamelijk beter te ontspannen.
• Het helpt om je vermoeidheid te verminderen. Je lichaam en spieren voelen soepeler aan. Je ervaart meer energie gedurende de dag.
• Het helpt om je sportprestaties te verbeteren. Je kunt oefeningen beter uitvoeren en gaat dus ook meer resultaat van je trainingen zien.
• Het helpt om je spierpijn en krampen terug te dringen.
• En je zult sneller herstellen na het sporten.
• Vermindering van cellulitis en vochtophopingen.
• Verbetering van blessures en verminder ook kans op blessures!
• Je huid wordt er mooier door.

Wat is een cupping massage?

Bindweefsel Cupping massage is een figuur corrigerende, manuele massage voor de vermindering van cellulite en vetophopingen!! Een bijzondere massagevorm die ondersteunt bij figuurverbetering zonder medisch in te grijpen.

Stevige en diepe massagetechnieken zorgen voor omvangvermindering in centimeters en een gezondere, mooiere huid. Een gemiddeld omvangverlies van 5 tot 7 cm is, zo is uit onderzoek gebleken, niet ongebruikelijk. Afslankmassage helpt het lichaam te reinigen van toxinen (gifstoffen) en opgehoopt vocht. Bijkomend effect is dat u zich energieker voelt na een behandeling.

Cupping is een intensieve behandeling met een enorme dieptewerking. Niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel wordt meegenomen. Cupping bestaat uit het plaatsen van siliconen cupjes op de huid en het creëren van een vacuüm door de lucht eruit te knijpen. Het onderliggende weefsel wordt verhoogd, en de cup in gezogen. Het doel van cupping is om de circulatie te verbeteren, te helpen om pijn te verlichten, knopen te verwijderen, verminderen van cellulitis en de gifstoffen die blijven hangen in de weefsels van uw lichaam eruit te trekken.


Bewegend Cuppen:

Geen grote blauwe en paarse plekken, geen bloed, maar gewoon een lekkere, stevige en diepe massage! Hier en daar een blauw plekje is normaal.

Cupping wordt soms ook extra bij een massage ingezet om probleemgebieden aan te pakken, u betaalt hier niets extra's voor!

Voor wie is bindweefselmassage niet geschikt
De bindweefselmassage mag bij onderstaande contra-indicaties niet uitgevoerd worden:

 • Koorts
 • Hartklachten
 • Bloeddruk problemen
 • Algehele malaise
 • Hemofilie
 • Kwaadaardige tumoren
 • Defecte huid
 • Chronisch eczeem
 • Na de 7e maand zwangerschap
 • Medicatie: middelen met Corticosteroïden
 • Medicatie: bloed verdunnende middelen

Wat is een Madero Therapie?

“Madero” betekent hout in het Spaans. Maderotherapie is een bindweefsel massage waarbij gebruik wordt gemaakt van anatomisch gevormde houten instrumenten en het gebruik van warme olie. De behandeling is bedoeld om de lichaamscontouren te verbeteren en vetcellen los te maken en om het lymfatisch systeem van het lichaam te activeren. Door specifieke druk op bepaalde plaatsen van het lichaam uit te oefenen helpt deze therapie om de lichaamscontouren te accentueren, cellulitis te verminderen en om gewichtsverlies te ondersteunen. Daarnaast heeft deze therapie een relaxerende werking op lichaam en geest, het vermindert lichamelijke en geestelijke stress en het stimuleert de organen, de bloedcirculatie en het lymfatisch drainagesysteem van het lichaam.

 

Wat is een bindweefselmassage?

Onze bindweefselmassages worden uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen. Het bindweefsel bevat bloedvaten zodat afvalstoffen afgevoerd worden via het lymfestelsel. Het stimuleert de doorbloeiding, reduceert blokkades en verstevigd de huid. Zichtbare vermindering van cellulite en vet- & vochtophopingen!

Hoe herken je een ongezond bindweefsel?

 • Je huid wordt broos en kwetsbaar
 • Ophoping van vocht en afvalstoffen
 • Vetranden, hardnekkig vet wat niet wat gaat
 • Mogelijk verandering van hormoon afgifte
 • Verslapping van de huid
 • Doffe, grauwe teint
 • Verminderende opnamen van voedingstoffen
 • Zuurstoftekort in het weefsel

Resultaten en voordelen van een bindweefselmassage:

 • Opheffingen van onderhuidse verklevingen (vet & vocht!)
 • Zichtbare vermindering van cellulite
 • Afbraak van vetophopingen
 • Minder last van vermoeide benen
 • Versteviging van de huid en stimuleert de aanmaak de bindweefsel
 • Sneller afvallen in combinatie met sporten en aanpassing voedingspatroon
 • Je huid wordt strakker

 

Positieve massage ervaringen van klanten:

Sanne van Tilborg:

"Ik sport bij BodyDream (Duo Personal Training samen met mijn vriend Jur) en ik bleef een vervelende aanhoudende last in mijn kuiten houden. Patricia gaf aan dat het goed was om voor kuiten een sportmassage te nemen. 1 behandeling gehad en daarna de 1ste keer geen last meer gehad van me kuiten. Ik ging al bijna 1 jaar naar een andere sportmasseur voor mijn rug en schouders, ik ging bijna elke 2 weken en bleef even goed last ervan houden. Na de goede ervaring bij de kuiten heb ik Patricia gevraagd naar mijn rug en schouders te kijken. Deze heeft zij met 1 behandeling los gemaakt vanaf toen geen last meer gehad van me rug!! Ongelofelijk fijn. Ik kan iedereen dit aan raden!

Inmiddels heeft Patricia ook de rugklachten van mijn vriend verholpen en bij mijn vader zijn kuitklachten."


Anouk Jacobs:

"Al enkele keren bij Patricia een Sportmassage laten doen. Ik merkte dat ik vast bleef hangen in gewicht en kreeg niet altijd de juiste spieren geactiveerd bij een oefening. Door de massages kwamen mijn spieren los en merkte ik direct verschil. Oefeningen gingen beter, ik kreeg de juiste spiergroepen geactiveerd en voelde me ook meteen losser in mijn lichaam. Daarnaast zorgen de massages er voor dat de afvalstoffen beter weg stromen en dit is ideaal tijdens mijn proces om op mijn ideaal gewicht te komen. De massages zijn dus niet alleen om spieren losser te maken, maar dragen ook bij aan mijn gewichtsverlies! ideaal dus 🤩.
De massages zijn niet altijd even ontspannend, omdat Patricia echt je spieren los maakt, maar door een leuk muziekje en wat kletsen met Patricia is het goed te doen en is het altijd gezellig! Ik ben heel blij dat ik met Sportmassages kennis heb gemaakt, voorheen wist ik niet dat het zoveel voor me kon betekenen. 🥰 "


Debby Brouwers:

"Ik sport bij BodyDream Gym (duo Persona Training samen met mijn vriendin Ellen) en ik bleef een vervelende aanhoudende last houden in mijn kuiten, nek en schouders. Dit belemmerde mij bij lange wandelingen, maar ook bij de oefeningen kreeg ik elke keer last van mijn nek bij bijv. buikspieroefeningen. Ik liep al maanden bij de fysio al meer dan 14 behandelingen gehad en dacht ik ga toch eens de massage van een Sportmasseur (Patricia) proberen.

Nou wauw, na 3 behandelingen heb ik nergens meer last van! De behandelingen van Patricia gaan dieper, zorgvuldiger, uitgebreider en pakt een groter gebied aan. Ik voelde direct na de behandeling al verschil!
Mijn oefeningen gaan veel beter nu en vooral fijn ik heb geen pijn meer.

Super Patries, bedankt. Dit had ik eerder moeten doen. Echt fijn dat jij die service allemaal onder 1 dak aanbiedt. Echt een aanwinst! Liefs Debby"


Paul Swinkels 53 jaar:

"Ik was heel stijf in mijn spieren. Alles zat vast. Alles deed pijn, al jaren. Ik ben er veel te lang mee rond blijven lopen, maar had ook de hoop wel een beetje opgegeven. Ik deed af en toe wel eens een fysio behandeling of manuele therapie. Ik moet eerlijk zeggen ik had alles al geprobeerd, maar niets hielp.

Tot ik via mijn collega bij Patricia terecht kwam. Wat heeft dit een groot verschil voor mij gemaakt. Ik heb geen dagelijkse last meer van mijn onderrug, ik heb geen hoofdpijn meer. Ik ben veel minder stijf en Patricia heeft mij uit service ook nog oefeningen mee gegeven die mij erg hebben geholpen. Heb je last van je spieren, gewichten? Gekke pijntjes, ga naar Patricia, zei weet raad! Inmiddels is ook mijn vrouw en zwager al succesvol door Patricia van hun klachten afgeholpen. Ze heeft voor veel verlichting gegeven bij een nekhernia. Ook al wordt het niet vergoed voor de verzekering, het is een absolute aanrader! Niets is erger dan pijn."

Maartje Corsten

"Al langere tijd liep ik met rug- en nekklachten (o.a. een rughernia) rond en heb ik diverse behandelingen gehad. De hernia is genezen, maar ik had nog allerlei rest klachten. De behandelingen elders (en ik heb er veel gehad) waren allemaal maar een stukje van de oplossing. Patricia zorgt er nu met haar massages voor dat de klachten in mijn rug en nek al zo veel minder zijn. Ik heb nog een aantal behandelingen te gaan, maar ik realiseer me nu pas hoe beperkt ik was in sommige bewegingen vanuit mijn rug/nek. En hoe fijn het is dat dit nu opgelost is (of nog opgelost wordt de komende behandelingen)! Daarnaast is Patricia een heel prettig persoon. Ze stelt je op je gemak, is betrokken en eerlijk en ze heeft gewoon gouden handen! Erg blij dat ik bij haar terecht gekomen ben!"

 

Karlijn van Gerwen

 
"Ik kom nu een aantal maanden bij Patricia voor bindweefselmassage. Ze masseert mijn boven benen en billen. Wat een verschil! Mijn benen zijn dunner en mijn huid een stuk strakker! Daarbij is Patricia vakkundig en en erg gezellig.
Al bij al een echte aanrader!"